Vissza a múltba!

Vissza a múltba!

A világ nagyon gyorsan fejlődik. Olyan technikai megoldások kerülnek napvilágra, amik korábban elképzelhetetlenek voltak. Mégis nagyon sokszor a múltba kell visszanyúlnunk.

Sokan a korábban elvégzett dolgokból tudnak újra bőrt lehúzni. És ezzel igazából nincs semmi gond. Több zenész, színész, sportoló tud ügyesen azzal dolgozni, hogy valamikor maradandót alkotott és azt most újra előveszi, és egy felépített pozicionálással el is helyezi a piacon.

Nagyon sokan imádják a Queen-t, mégis érdemes volt egy olyan hollywood-i stílusú filmet csinálni, ami miatt nem csak az eddigi rajongók, hanem mások újra a régi slágerekhez nyúltak, és a Rami Malek által játszott film hatására újra mindenki Queen-t hallgatott.

(kép forrása: https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-46778561)

Hasonló szenzációt jelentett az Elton John életéről szóló movie. Annak köszönhetően, hogy egy híres zenész vagy színész fiatalkorát és küzdését is megfigyeljük, jobban meg akarjuk ismerni, és azt vesszük észre, hogy a diszkográfiáját bújjuk.

Hasonló történik most a Chicago Bulls-szal is. A 90-es években a kosárlabda világ kicsit átalakult, köszönhetően annak, hogy egy sokkal művészibb megoldásokkal teli 6-szoros bajnok csapat került a világ elé. A játék képe átalakult, Jordan és a bikák 8 év alatt az esetek 75%-ában nyertek. A sztori nagy részét mindenki tudja, és sokszor elő is kerül sportkörökben a téma. De most, hogy az NBA szünetel, a lehető legjobbkor jött egy dokumentumfilm sorozat, a Last Dance, ahol korábban nem látott felvételek kerültek a szurkolók elé.

Ez nem kifejezetten a chicago-i csapat népszerűsítéséről szól, ez kifejezetten jót tesz a ligának egy ilyen krízishelyzetben. Olyan emberek is megismerik ezeket a játékosokat és azok mindennapjait, akik korábban nem feltétlen voltak fanatikusak. De ennek köszönhetően ezen személyek köre bővül.

Tehát ha nem is iparágtól függetlenül, de több szektorban is bevethető az, ha valamit a múltból hozunk elő, és azt vetítjük példaként, bővítve ezzel a célpiacunkat. Sőt, nem csak bővítve, hanem a meglévőt is frissítve.

 

Borítókép forrása:

https://www.facebook.com/The-Last-Dance-2020-LIVE-100576758304021/