Miért előnyös a keresőoptimalizálás weboldalunk számára?

Keresőoptimalizálás, SEO

Miért előnyös a keresőoptimalizálás weboldalunk számára?

Miért előnyös a keresőoptimalizálás weboldalunk számára?

 

A SEO fontosabb, mint gondolná

 

A digitális korban elengedhetetlen, hogy egy vállalkozás vagy szolgáltató jelen legyen az online térben is. Az a cég, vállalat, vagy szolgáltató, amelyet nem lehet az interneten megtalálni, jelentős hátrányt szenved a konkurenciával szemben, több szempontból is. Ezek közül talán a legtriviálisabb az, hogy az emberek nem tudnak informálódni a szolgáltatásairól, de a nagyobb vevőkör elérése is szinte lehetetlenné válik. Ha van egy honlap, vagy egy social media oldal, az már egy jó kezdő lépés, azonban még tényleg csak annyi: a kezdet. Hiába vagyunk jelen az online térben (ahogy jó eséllyel a többi vállalkozás is), ha az érdeklődők így sem találnak ránk. Emiatt van hatalmas szerepe a keresőoptimalizálásnak.

 

A weboldalak és azok tartalmainak keresőoptimalizálása (SEO – Search Engine Optimization) olyan stratégia, amely segít abban, hogy a keresőmotorok megtalálják a honlapunkat, social media oldalainkat, ezáltal növelve a látogatottságot és a potenciális ügyfelek számát. A megfelelő keresőoptimalizálásnak azonban még számos más előnye is van:

 

– A keresőoptimalizálás során a weboldalt és azok tartalmát úgy alakítják ki, módosítják, hogy a keresőmotorok számára egyértelmű legyen, mivel foglalkozik, milyen információkat kínál. Ha az adott kereső egy jó minőségű, olvasható, releváns és érdekes honlapnak ítéli meg a weboldalt, nagyobb eséllyel kerül a találati lista élére, ez pedig versenyelőnyt jelent a konkurenciával szemben.

 

– A jó SEO beállítások tehát több látogatót vonzanak, ez pedig elősegíti a jobb konverziós arányokat is. Minél több a látogató, annál nagyobb az esélye, hogy a ténylegesen vásárlók száma is növekedni fog.

 

– A megfelelő keresőoptimalizálás eredményeként elért jó eredmény a találati listákban általában hosszú távra szól. Ha weboldalunk megtartja a felhasználóbarát és releváns minőségét, akkor minden esélye megvan, hogy éveken keresztül hasonlóan előkelő helyen szerepeljen egy keresés során.

 

– A látogatók számát növelhetjük hirdetésekkel, különféle kampányokkal és ajánlásokkal is, azonban ezek többsége meglehetősen költséges lehet. Minden vállalkozás örül a költséghatékony reklámnak, és hát mi lehetne költséghatékonyabb annál, mint egy egyszer elért kiváló helyezés a keresők találati listáján? A keresőoptimalizálás által elért organikus forgalom ráadásul tovább növeli az oldal relevanciáját, így az oldal stabilabban megtarthatja ezt a helyezést a későbbiekben is.

 

– A SEO további előnye, hogy különféle módszerekkel mérhetjük is erőfeszítéseink eredményeit. A SEO stratégián bármikor lehet változtatni, javítani, és ha megtaláljuk a megfelelő beállításokat, akkor értékes adatokat kaphatunk a célközönségünkről és a szolgáltatásaink népszerűségéről is.

 

A keresőoptimalizálás tehát egy olyan folyamat, amit mindenképpen célszerű elvégezni a honlapunk esetében. Nélküle nem is tudjuk, hogy mennyi potenciális ügyfél és vásárló figyelmét kerüli el vállalkozásunk, akik egyébként minket választanának a konkurencia helyett. Ha az Ön honlapja esetében is aktuális lenne a keresőoptimalizálás vagy annak frissítése, keressen minket, és segítünk a lehető legjobb találati hely elérésében!