Az e-mail marketing nem halott! Ezért éri meg 2023-ban is

e-mail értesítések hírek app ikonok

Az e-mail marketing nem halott! Ezért éri meg 2023-ban is

 

Széleskörű, célzott elérés

Mivel az emberek napjában többször is ellenőrzik postafiókjukat, könnyen elérheted őket egy-egy jól szövegezett, figyelemfelkeltő hírlevéllel. Ráadásul az e-mail marketing segítségével a célcsoportodat szólíthatod meg, idővel pedig széles körben teheted ezt a megfelelő eszközök használatával. Feliratkozásért cserébe pedig kínálhatsz például valamilyen ingyenes anyagot, vagy egy egyszeri kedvezmény kupont.

 

Személyre szabott üzenetek

Egy jó e-mail marketing szoftverrel szegmentálhatod a listád tagjait, így személyre szabottabb üzeneteket küldhetsz nekik. Emellett e-mailen keresztül személyesebb, közvetlenebb a kommunikáció közted és a potenciális vásárlóid között.

 

Költséghatékonyság

Több e-mail marketing szoftver kínál ingyenes verziót, így eldöntheted, hogy neked bejön-e ez a műfaj, és szeretnél-e még komplexebb e-mailes megoldásokat. Ha pedig előfizetsz egy nagyobb csomagra, akkor is hamar megtérül az ára, hiszen rengeteg embert érhetsz el hírleveleken keresztül és forgalmat terelhetsz át a weboldaladra, webshopodba a megfelelő jógyakorlatok szem előtt tartásával.

 

Mérhetőség

A modern e-mail marketing szoftverekkel, mint például a Mailchimp, a MailerLite vagy az ActiveCampaign, hogy csak néhányat említsünk, egyszerűen visszamérhető a kampányaink teljesítménye. Látni fogjuk, melyik linkre hányan kattintottak és mekkora konverziót értünk el, sőt A/B tesztelhetünk is.

 

Biztonság

Leállhat a webshopunk, letilthatják a Facebook oldalunkat, de ha van egy saját listánk, bármikor tudunk kommunikálni a célközönségünkkel.

 

Automatizáció

Az e-mail automatizáció számos megoldást kínál a magasabb konverziók eléréséhez. Küldhetsz például kosárelhagyó üzeneteket, új feliratkozóidnak névre szóló üdvözlő üzenetet, egyedi kedvezményeket, korábbi vásárlóidat pedig újabb vásárlásra ösztönözheted, ha a megfelelő időben küldesz nekik egy emlékeztetőt.

 

Ha érdekel az e-mail marketing világa, és szeretnéd Te is belevetni magad, lépj velünk kapcsolatba!

 

Dolgozzunk együtt!