Online marketing nyáron

PNGN, vállalkozás, marketing

Online marketing nyáron

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy bizonyos szakmák nem pörögnek annyira, mint más időszakokban. Ha egy szélsőséges példával szeretnénk élni, akkor kevesen vannak, akik sífelszereléseket vesznek, akkor, amikor a tengerparton süttetik a hasukat. Ezzel nincs semmi baj, mert van idő mással foglalkozni.

Mit tehetsz nyáron?

Az egyik kézenfekvő lehetőség, hogy különböző akciókat, termék kapcsolásokat készítesz. Ez egy teljesen működőképes, és sok helyen bevált folyamat. Hogyha maradunk a bevezetőben is említett példáknál, akkor például az alábbi akciót tudjuk elképzelni:

Élvezd ki a meleget, és a vízpart adta lehetőséget, de már gondolj a jövőre is. Télen mit fogsz csinálni? Segítünk. Vedd meg már most a téli sífelszerelésedet, és adunk hozzá X % kedvezményt.”

Nagyon sokan szeretnek előre vásárolni, és pl. kabátokat, téli ruhákat vesznek nyáron, mert akciós, és fog majd kelleni.

Ez az első olyan tétel, amellyel bevételt tudsz generálni magadnak, és a vállalatodnak. A másik lehetőség pedig, hogy felkészülsz a szeptembertől induló nagy rohamra. Mind készlet, mind marketing szempontból.

Készülj fel!

Ez az időszak kiválóan alkalmas arra, hogy a nagy rohanás után, illetve előtte kicsit rendbe tedd a céges megjelenést, és ügyeket. Gondolunk itt arra, hogy egy speciális új landing oldalt készíts például. Egy konkrét eseményre, vagy akcióra. Ezt még idejekorán el kell kezdeni hirdetni is, és eljuttatni az emberekhez. Így egyfajta üzleti előnyt generálsz magadnak, hiszen hidd el sok riválisod lesz, aki csak januárban eszmél. Addigra neked, már számtalan megkeresésed, vagy megrendelésed lesz.

Ez a legjobb időszak arra is, hogy a meglévő honlapod arculatán egy kicsit változtass, vagy módosíts. Így, amikor a látogatóid visszajönnek a nyaralásból, rögtön észre fogják venni. Ráadásul a Google sem alszik, vagyis a folyamatos tartalmazás csak előnyödre válhat.

Sokan akadnak, akik nyáron nem írnak, mert kevesen nézik majd. Ez egyfelől nem igaz, mert nyaralás közben is szoktunk olvasni, vásárolni, cikkeket megosztani. Másfelől pedig ha volt egy jó helyezése egy adott kulcsszóra, és nyáron nem ápolja ezt, akkor kellemetlen meglepetés, és visszaesést fog tapasztalni.

tehát nyáron is pörgesd az online marketingjét a cégednek. Sőt, keress fel minket! Mi ezt megcsináljuk helyetted, így nyugodtan nyaralhatsz, és végezheted az egyéb fontos teendőket.