Miért kell a marketing támogatás?

PNGN, vállalkozás, marketing

Miért kell a marketing támogatás?

Hogyha az emberek meghallják a „marketing” szót, nem valamilyen pozitív gondolat járja át őket. Sok embert bánt, hogy bizonyos termékek áránál néha több a díja a marketingnek, mint maga az előállításnak. Teljesen megértjük azokat, akiket ez esetleg bánt, de el kell fogadni, hogy ez a helyzet. Mit lehet ilyenkor csinálni? Jó marketinggel megtámogatni a jó terméket.

A különbség

Egy szemléletes példával szeretnénk megmutatni, hogy miért kell a marketing, és ezen belül a jó marketing. Vegyük példának a mostanában nagyon divatos energia italokat. Kis túlzással szinte mindegyik energiaitalnak ugyanaz az összetétele, ugyanazokból készül, vagyis az előállítási költsége is nagyjából megegyezik.

Akkor hogyan lehet az, hogy míg egy Bomba nevű 180 forintba kerül, addig egy Red Bull 400 forintba? És nem a Bombából fogy el több. Nos, ez a marketing ereje. Ezért van rá szükség.

Hogyan lehet ezt megvalósítani?

Na, ez egy bonyolult folyamat, és rendkívül összetett. Ide nem elég egy jó névjegykártya, egy jó designnal rendelkező honlap. Sőt, még az sem elég, hogy folyamatosan írjuk a cikkeket, és a hírleveleket.

Sőt igazság szerint a cég összes vagyonát elkölthetjük különböző online-; és offline hirdetésekre, az sem lesz olyan hatékony, mint egy jól működő gépezet.

Gondoljunk csak egy autóra! Mit ér egy óriási motor, hogyha nem tudja leadni a teljesítményt? Vagy, hogy még sarkalatosabbak legyünk. A több száz lóerő semmit nem ér, hogyha az autónk kereke kocka alakú. 🙂

A marketing támogatás lényege

Tulajdonképpen ezzel a szolgáltatásunkkal levesszük a válladról azt a terhet, amelyre nincsen szükséged. Céget vezetni, innoválni, rendszert betartatni, partnereket találni nehéz feladat. Nekünk viszont nincsen más dolgunk, mint hogy a marketing gépezetedet a leghatékonyabb módba kapcsoljuk.

Hogyha úgy érzed, hogy a cégednek szüksége van egy kis megújulásra, vagy csak szeretnéd, ha szakemberek dolgozzanak azon, hogy minél ismertebb legyen a szolgáltatásod, akkor írj nekünk! Ránk ilyen helyzetekben számíthatsz.