6+1 tipp a totális marketing zaj mentességhez

PNGN, vállalkozás, marketing

6+1 tipp a totális marketing zaj mentességhez

Csendes, nyugodt helyre vágysz, messze a mindennapi élet nyüzsgésétől? Tedd az otthonodat a béke szigetévé, teremts magad köré nyugalmat a vizuális zaj csökkentésével. Hogyan? Segítünk néhány ötlettel!

1. Egyszínű anyagok, visszafogott minták

A színes, mintás, látványos  lakástextilek csábítóak, de használatuk nem segíti a nyugodt környezet kialakítását. A nyugalom érdekében jobb választás a tömörebb hatású anyag, a visszafogott színek, a finom minták. Kerüljünk mindent, ami erőteljesen magára vonja a figyelmet, erős vizuális ingert jelent, inkább az anyagában mintás, csíkozott vagy apró pontos textúrákat érdemes alkalmazni.

A vizes színárnyalatok, a halvány kékes és zöldes vagy a kevésbé hűvös rózsa, barackvirág és kávé színek pihentetőek, textíliákon, drapériákon, de a falakon és a farészeken is lehet alkalmazni.

2. Természetes anyagok, tárgyak

A természetes anyagok nyugtatóak, és mértékkel előnyös lehet használatuk a lakásban. Választhatsz fonott kosarak, pamut vagy gyapjú szőttesek, csiszolatlan fából készült tárgyak közül, de szóba jöhetnek a természet tárgyai is: kagylóhéj, kövek, fa, préselt levelek és virágok, de minden csak mértékkel. Egy nyugodt otthon, nem kirakodóvásár!

3. Letisztult rend, zárt tárolóhelyek

A vizuális zaj csökkentése nagyban hozzájárul a nyugodt lakótérhez. A számtalan szem előtt hagyott tárgy, ruha, kép, eszköz stb., mind állandó vizuális inger, nem hagy nyugalmat számodra. Használj zárt szekrényeket, komódokat és polcokat, hogy elrejtsd a holmik többségét. Tudatosan és alaposan gondold át, mi az a nagyon kevés tárgy, ami látható legyen!

4. Fényhasználat

A természetes fény mindig élvezzen előnyt a világítással szemben, áradjon be a fény a lakásba! Napközben nem kellenek a sötétítők, a redőnyök legyenek felhúzva. Válassz olyan függönyöket, amik lágyítják és átengedik a fényt, vagy egyáltalán ne legyen függöny az ablakokon. Szürkületben másodlagos fényforrásokkal világíts, lehet gyertya, lámpás vagy falikar, de a nagy mennyezeti világítást csak nagyon ritkán kapcsold fel, ha szükséges egyáltalán. Lefekvés előtt ne legyen erős fény, a félhomály inkább segít ráhangolódni az éjjeli pihenésre.

5. Technika nélkül

Már egyre kevesebb kábelt kell használnunk, de ami még van, azt rejtsd el! Ne hagyd széjjel a vezetékeket, töltőket és mindenféle kütyüket, legyen meg a helyük és tartsd őket rendezetten!

6. Kevés tárgy

Igyekezz, hogy minél kevesebb tárgy vegyen körül, azok viszont olyanok legyenek, amiket szeretsz! Rakj el szem elől mindent, amit lehet és fokozatosan selejtezd le mindazt, amit nem is szeretsz vagy nincs is rá szükséged! Ha mégis venned kell valamit, szánj rá időt, hogy megtaláld az igazit!

+1 TV nélkül

Ha még van is TV a lakásban, csak akkor kapcsold be, ha feltétlenül fontos! A háttértelevíziózást felejtsd el! Szüntesd meg a folyamatosan vibráló fényeket, villogó képeket, és az idegrendszered hálás lesz érte!