A vállalatok és a mobilitási trendek

COVID-19, korona, koronavírus, pngn,

A vállalatok és a mobilitási trendek

Nick McQuire a CCS Insights-tól kutatómunkába kezdett, melynek fő szempontja a mobilitási trendek követési hajlandósága. A felméréshez több mint 400 mobil- informatikai döntéshozót kérdezett meg az Egyesült Államokban és szerte Európában.

A kutatás eredményei arra engednek következtetni, hogy a választ adó vezetők leginkább a Windows 10-re szeretnének minél hamarabb áttérni, illetve a mobil- eszköz menedzsmentjének fejlesztésében is gondolkodnak.
A CCS kutatása azonos tendenciákat lát a Windows 10 elfogadásával és a PC menedzsmenttel kapcsolatban.

A felmérés legfontosabb eredményei:

  1. A vállalkozásvezetők 86%-a jelentette ki, hogy átfognak állni a Windows 10 operációs rendszerére.
  2. A megkérdezettek közel fele (47%) véli úgy, hogy 1 éven belül váltani fognak Windows 10-re.
  3. A válaszadók 44%-a úgy nyilatkozott, hogy ez nem szerepel a vállalatuk rövidtávú, 1 éves tervezetben.
  4. A legutóbbi negyedéves eredmény azt mutatta, hogy az EMS használata (-Identitás-vezérelt innováció- abban segít, hogy a használt alkalmazások és eszközök biztonságosak és produktívak maradhassanak.) több, mint 135% -kal nőtt az előző negyedéves adatokhoz képest.
  5. Az Enterprise Mobility + Security (EMS) a Microsoft fejlesztése, a legnagyobb Identitás-alapú eszköz a piacon.

A vezető- gazdálkodó szervezetek többsége sikeresen felzárkózott a PC-k kezeléséből és az EMM stratégiák elsajátításából.

A mobil eszközökön leggyakrabban használt applikációk a Saas alkalmazások.

De vajon mit is jelent a SaaS kifejezés? Ez egy angol szókapcsolat- Software as a service- rövítése, mely egy olyan szoftverszolgáltatási módszer, amelynél a szoftver és a kapcsolódó adatok központilag vannak tárolva, tipikusan egy felhőben. *

Most pedig lássuk azt, hogy a munkavállalók milyen eszközöket, alkalmazásokat használnak leginkább, ha a mobileszközüket veszik igénybe a feladatok elvégzéséhez.

Jól látható, hogy a vizsgált dolgozók több mint negyede az Office 365 programot használja leginkább. A második legkedveltebb applikáció az Adobe. A képzeletbeli dobogó utolsó helyét 27-27%-kal a LinkedIn és a WhatsApp foglalja el.

A CCS Insight második képén, a munka közben használt alkalmazásokat csoportosította a használat gyakorisága szerint.

A gyakran használt appok közül a legtöbbet használtak az Office, Adobe és a Skype. Az alkalmanként használt applikációk közül a Twitter, Citrix és az Amazon az, melyeket leggyakrabban nyitják meg. A ritkán használt alkalmazások közül a SAP, Yammer és az Evernote a favorit.

 

Forrás: *https://hu.wikipedia.org/wiki/Saas

https://blogs.technet.microsoft.com