Teljesen megújul az Instagram

PNGN, vállalkozás, marketing

Teljesen megújul az Instagram

Nagyon érdekes egy felület ez az Instagram. Alapból gondolhatná az ember, hogy miért van rá szükség, hiszen a Facebook-on is lehet megosztani képeket, meg videókat, akkor ez miért kell? Nos, a válasz egyszerű. Azért mert sokan használják (már nem csak a fiatalok), és mint tudjuk ott érdemes hirdetni magunkat, ahol az emberek vannak. Az Insta ráadásul most jelentős változások előtt áll.

Hogyan tovább?

Ahogy korábban is írtuk, a teljes online marketing gépezetnek mára elengedhetetlen részévé vált az Instagram. Itt tudod elolvasni, amit korábban írtunk róla. De a lényeg annyi, hogy ide képeket, és videókat lehet feltölteni, minimális kommenttel. Sőt, arra is van lehetőség, hogy egy képet egyszerre osszunk meg mind a kettő közösségi médiában.

Természetesen sokan rá is csaptak az itt rejlő lehetőségekre, ugyanis számos influencer dolgozik ezen a területen. Viszont nekik most egy kicsit nehezebb dolguk lesz. Az Instagram ugyanis komoly változtatásokat tervez, amelynek keretein belül nem lesz látható, hogy hányan tekintettek meg egy adott posztot. Ráadásul a like-ok számát sem fogják megjeleníteni.

Ennek az az oka, hogy a like-ok száma negatív hatás gyakorol az emberekre mentálisan. Rossz élmény, hogyha kevés embernek tetszik, és ez arra sarkall bizonyos embereket, hogy minél extrémebb képeket tegyen ki. Mert szükségük van az elismerésre.

Ez megéri az Instagramnak?

Azért ott sem buta emberek dolgoznak, ezért már alternatív megoldásokban gondolkoznak. Nem éri meg nekik, hogy a nagy bevételt termelő márkákat, és személyeket elveszítsék. Éppen ezért létre fognak hozni egy vásárlás fület, és így egyenesen tőlük/rajtuk keresztül tudunk beszerezni bizonyos dolgokat. Természetesen ez először az Egyesült Államokban lesz elérhető.

Sőt, ha lehet hinni a híreknek, akkor meg fog újulni a kamerafunkció is. A fotók és videók szerkesztésekor is elérhetővé válnak olyan, az Instagram Stories keretében már elérhető lehetőségek, mint a kérdések, matricák és egyéb kiegészítő funkciók. Ezzel is élénkebb és dinamikusabb élményt szerezve a felhasználóknak.

Azt javasoljuk, hogy figyelj oda az Instagram-ra, és aknázd ki a benne rejlő lehetőségeket!