Miért kockáztatnád a weboldalad épségét?

Miért kockáztatnád a weboldalad épségét?

Weboldalunk épsége nem csak az erős jelszóban rejlik, hiszen az egészséges weboldal nem az amelyik működik, hanem amelyik megfelelően van védve! Hogyan érhetjük ezt el? Mutatjuk!

Ne az ÖN weboldala legyen a könnyű célpont!

A kibertámadásokat 2020-ban az ötödik legnagyobb kockázatnak minősítették, és új normává váltak a köz- és a magánszektorban. Ez a kockázatos iparág 2022-ben tovább növekszik, és a szakértők szerint kibertámadások száma önmagában várhatóan megduplázódik 2025-re. Hogyan is védhetjük meg weboldalukat ezektől a támadásoktól?

A statisztikák szerint a megfelelő jelszó használata kritikus lehet a védelem kialakításában. Ezt tudjuk fokozni kétlépcsős belépéssel, de gyakran ez sem elég a mai modern hacker kreativitás ellen. Ezzel szemben viszont sokkal fontosabb, hogy az oldalunk naprakész legyen. Persze nem csak tartalommal, hanem frissítésekkel és megfelelő védelemmel.

A kibertámadások gyakran azért történnek, mert a rendszerei vagy szoftverei nem teljesen naprakészek, ami gyengepontokat hagy maga után. A hackerek kihasználják ezeket a gyengeségeket, hogy hozzáférjenek az Ön hálózatához. Ha egyszer bent vannak – az gyakran túl késő a megelőző intézkedések megtételéhez.

Egy másik – általunk igen komolyan vett – teendő, a megfelelő tűzfal használata. A megfelelő pedig azt jelenti, hogy MINDIG naprakész. Sajnos ma már naponta születnek rendszerek/programok a legjobb tűzfalak feltörésére, viszont emellett megoldások is születnek ezek kivédésére is. A support ebben segít, naprakészen tartja az “őrséget”, hogy azokon ne jusson túl senki se!

A technológia rohamos fejlődésénél két dolgot tartsunk szem előtt: vagy kihasználjuk a lehetőségeket, vagy azok használnak ki minket. Ma már a személyes adatok védelme elengedhetetlen és ezt csak minőségi supporttal lehet elérni!

Képek és információk forrása:
www.leaf-it.com
www.embroker.com 
www.pexels.com