Miért is kell a SEO?

Miért is kell a SEO?

Van egy pazar weboldalunk, érdekes content-tel vagy egyedi termékekkel, mégis nagyon kevés az elérésünk. Ennek egyik, ha nem legnagyobb oka a SEO hiánya, vagy a nem megfelelő beállítása. Lássuk mi is ez. 

A SEO (keresőoptimalizálás) elengedhetetlen a marketingben. célja, hogy a Google keresési eredmények közt minél jobb helyen jelenjünk meg. Azaz, ha például alternatív cukrokat szeretnénk értékesíteni, akkor ezt beírva a Google rögön ránk gondoljon, már az első oldalon. 

A konkurenciával felvenni a versenyt nem egy könnyű dolog. Figyelnünk kell ők milyen eszközökkel próbálnak feljebb kerülni a Google ranglétrán, és ez alapján kell stratégiát kialakítanunk. 

Viszont nem csak közvetlen konkurencia van, hanem az internetes cikkek garmadája. Az említett példa alapján sok olyan olyan jelenhet meg, ahol nem alternatív cukrot árusítanak, hanem  például annak pozitív hatásairól írnak blog cikket. Számunkra is előnyös lehet amúgy egy blog futtatása a weboldalunkon, ahol többet is írhatunk termékeinkről, ezzel erősítve a SEO teljesítményünket. 

A keresőoptimalizálás összességében csak hosszú távú munkával hozza meg az eredményét, és nem egy egyszeri tevékenység. Habár vannak olyan elemei, melyeket egyszer elvégezve is változást hozhatnak, viszont a komolyabb eredményeket csak folyamatos erőfeszítésekkel, optimalizálással lehet elérni. Ehhez egyedül is hozzákezdhetünk, de a legjobb ha szakértőhöz fordulunk a témában, hogy gyorsabban a Google első helyére ugorhassunk.

Képek és információk forrása:
www.pexels.com
www.webshark.hu
www.seonavigator.hu