Miért előny a jó online marketing?

PNGN, vállalkozás, marketing

Miért előny a jó online marketing?

Nem szeretnénk nagyon hazabeszélni, de jelenleg a jó online marketinget semmi nem tudja helyettesíteni. Ennek persze több oka van. Legyen szó, mondjuk két ugyanolyan termékről, és az egyik mégis sikeresebb lesz, mint a másik. Szinte mindig ennek az oka a marketing, és az online marketing.

A nagy számok törvénye

Minden kétséget kizárólag az online marketing legnagyobb előnye abban rejlik, hogy ennyi embert elérni a saját termékünkkel/szolgáltatásunkkal sehol máshol nem lehet. És egészen a sulitól kezdve a nagybetűs életig, mindenki tapasztalja, hogy a nagy számok törvénye létezik. Egy egyszerű példával élve, ha gyenge is a csapat aminek szurkolunk, de rendszeresen járunk ki a mérkőzésekre biztos lesz olyan meccs, ahol nyernek.

Pont így, hogyha rendszeresen jelenünk meg az online térben az embereknek, akkor előbb-utóbb beférkőzünk az agyunkba, és minket fognak kapcsolni egy adott témához.

Rendszeresen látogatnak

Mondjuk egy plakátkampánnyal szemben óriási előnye a saját weboldalnak, hogy állandóan tud frissülni. És nem csak tud, hanem kell is. Minden sikeres üzleti oldal alapja a rendszeres blogolás, vagyis friss cikkek megosztása.

Logikusan gondolkozva, ha mindig ugyanazt látjuk egy helyen, akkor megunjuk. Viszont hogyha mi nem mindig ugyanazt mondjuk, hanem rendszeresen új érdekes témákat adunk az embereknek, akkor beszélni fognak rólunk. És ami a legjobb ügyfélszerzési módszer, ajánlani fognak minket. Egy cikket továbbküldenek, vagy megosztanak a Facebook-on, és máris olyanokhoz jutunk el, akikhez előtte nem. Arról már nem is beszélve, hogy a Google is nagyon szereti.

Miért Google?

Van egy vicc, amely jól mutatja a Google hatalmát az online világban. Egy orvosi rendelőben ül egy emberke, és van két sor. Az egyik a hagyományos, a másik pedig az, ahova egy tábla ki van téve, amire ez van írva: „Ha a Google-n diagnosztizálta magát, akkor ide álljon a receptért!”

És ez egy jó görbetükör. Ugyanis jelenleg ha valamit nem tudunk az első, hogy felmegyünk a Google-re és rákeresünk. Éppen ezért a siker érdekében az adott témában nekünk kell a legjobbnak lennünk. Ennek az egyik alapja a rendszeres cikkírás.

Persze más is kell hozzá. Éppen ezért keress fel minket! Velünk ki tudod aknázni a jó online (és offline) marketing adta lehetőségeket.