Mi az a SEO és miért fontos?

PNGN, vállalkozás, marketing

Mi az a SEO és miért fontos?

Amikor valaki a vállalkozását az online világban is szeretné hirdetni számos külföldi szakszóval találkozik. Közülük is talán a leggyakrabban elhangzó szó ez a bizonyos SEO. De vajon ez mit is takar, és mit kell tudni róla? Tarts velünk, és a cikk végére egyértelmű lesz!

A fogalom

A SEO szó az angol Searching Engine Optimalization rövidítése. Magyarul leginkább a keresőoptimalizálás szót szoktuk használni erre a kifejezésre. Ennek lényege, hogy olyan honlapot, landing page-t hozzunk létre, amelyet a potenciális vásárlóink könnyen megtalálnak. Ehhez pedig arra van szükség, hogy az online világ legnagyobb keresője a Google minél előrébb rangsoroljon minket, illetve az oldalunkat.

Persze ez nem olyan egyszerű, hogy írunk pár cikket, és beleteszünk pár jó szót és egyből ott vagyunk a toppon. Nagyon komoly építkezési folyamat, és stratégia kell ahhoz, hogy a Google-ben előkelő helyre kerüljön az oldalunk.

Mi tartozik a SEO-hoz?

A leggyakrabban az alábbiakkal kell foglalkozni, amikor keresőoptimalizálással foglalkozunk:

  • Megfelelő kulcsszavak megtalálása (Vagyis mit pötyögnek be az emberek a Google-ba)
  • Folyamatos, rendszeres és minőségi tartalmazás a honlapra, vagyis cikkezés
  • Linképítés (hivatkozások elhelyezés saját oldalon belül, és külső oldalra mutató is)
  • Honlap sablon elemeinek beállításai (lábléc, bannerek, widgetek)
  • Honlap technikai optimalizálása (képek mérete, betöltési sebesség)
  • Közösségi média (az oldalunk látogatottságát növeli, hogyha össze van kapcsolva Instagram és Facebook oldallal)

Nagyon fontos, hogy a honlapunkon a lehető leghosszabb időt töltse el a látogató, mert akkor a Google úgy érzékeli, hogy minőségi szolgáltatást adunk. Éppen ezért kell a folyamatos megújuló tartalom, mert az jobban az oldalon tartja az olvasót, mint egy 3 hónapos ötször elolvasott cikk.

Ezzel a cikkel mindössze csak karcolgattuk a felszínt, hiszen nem véletlen épült egy iparág erre a területre. Meglehetősen összetett és bonyolult. Egyedül is lehet próbálkozni, de ezt tényleg inkább szakemberre kell bízni. Éppen ezért keress fel minket, és kérj tőlünk segítséget! Mi azon leszünk, hogy minden tudásunkat odaadjuk, és a honlapod szárnyaljon.