Kerüljük el a lassú weboldalakat

Kerüljük el a lassú weboldalakat

Van egy jó ötletünk, jó termékünk és hozzá egy pompás weboldal. Ennyi lenne a siker titka? Hát sajnos nem! A piac egy verseny, ahol szinte mindig a leggyorsabb győz, ezért miért is hagynánk, hogy a saját oldalunk csak lassú tempóban haladjon a cél felé. 

Felhasználói élmény és SEO szempontjából szinte elengedhetetlen a mai világban, hogy egy honlap gyors legyen. A megfelelő sebességhez legelőször is megfelelő tárhelyre van szükségünk. Ezt szerencsére biztosítja számunka a WordPress, ráadásul rengeteg egyedi sablonnal is. 

Egy lassú szerverekkel dolgozó tárhelyszolgáltatóval sosem lesz elég gyors a weblapod, egy rosszul választott sablon pedig iszonyatosan lelassíthatja a weboldalad betöltési sebességét. Megoldás lehet egy esetleges fizetős, azaz prémium sablon használata is.

A túlméretezett képek talán az egyik legnagyobb fenéje a weboldalaknak, mivel hihetetlenül sok memóriát használnak. Ezen úgy tudsz segíteni, ha tömöríted a képek méretét. Ökölszabályként érdemes minden kép méretét 120-150 kilobyte alatt tartani. Szerencsére elég sok olyan eszköz van, amelyekkel a tömörítés könnyen elvégezhető. Persze számolni kell a képminőség romlásánál, ha egy 5 Mb-os képet tömörítünk 100 kb-ra. 

A honlapod sebességét érdemes a Google saját eszközével mérni, mely jelzi, hogy mobilon és PC-n milyen sebességgel tölt be az oldalad. Ha 50 százalék fölötti az eredmény akkor nincs nagy gond, nyolcvan százalék felett pedig kiemelkedő az eredmény. 

Ha viszont 50%-ot sem éri el az oldalad, akkor gondolkozz el, hogy nem-e kéne szakértőhöz fordulnod. 

Képek és információk forrása:
www.honlapszaki.hu
www.justinmind.com
www.pexels.com