Honlapkészítés- ellenőrző lista

honlapkészítés COVID-19, korona, koronavírus, pngn,

Honlapkészítés- ellenőrző lista

Egy honlap elkészítése nem könnyű feladat, számos tényezőnek kell eleget tenni ahhoz, hogy az oldal megfelelően működjön, s bevonzza a látogatókat.

A feladatot nagyban megkönnyíti az, ha tudjuk, hogy milyen főbb tényezőkre kell odafigyelni a weboldal elkészítésénél.

Ez a lista mankóként szolgálhat a megfelelő weblap elkészítéséhez.
Lássuk azokat a pontokat, melyeket mindenképpen le kell ellenőrizni az oldal élesítése előtt.

1. Webdizájn:
Ellenőrizni kell minden egyes képet, videót, hangfile-t, hogy megfelelően jelennek-e meg, le lehet-e játszani őket, s mennyi ideig tart a letöltődés. Több böngészővel, eszközzel és felbontással is megkell nézni a végeredményt, hiszen nem tudhatjuk, hogy az oldal látogatói honnan érkeznek, arról nem is beszélve, hogy a mobilon való böngészés arányai eddig még nem látott számokat produkálnak.

2. Tartalom:
A tartalom kulcsfontosságú, hiszen a látogatók információk, érdekességek után kutatnak. A helyesírás, tördelés és olvashatóság mind olyan tényező, amire nagyon kell ügyelni. Olvassa fel lassan és hangosan a szöveget, így észrevehetőbbé válnak a hibák, elütések. Ügyelni kell a mennyiségre is, hiszen ha túl sok az egybefüggő szöveg, akkor az akár el is üldözheti a látogatót.

3. Űrlap:
Az űrlap a legtöbb honlap alapvető részét képzi. Hogyha a látogató eljut odáig, hogy megadja az adatait, vagy letöltsön valamit, ne vegyük el a kedvét. Csak a legszükségesebb adatokat kérjük el, mivel az emberek nem szeretnek minden információt kiadni magukról. A megfelelő formátumok (például: telefonszámnál) legyenek feltüntetve. Hogyha nem sikerül megfelelően a kitöltés, akkor ne csak ezt jelezzük, hnem azt is, hogy mit kell javítani a kitöltés során. Fontos, hogy az űrlapnál meg legyenek jelölve a kötelezően kitöltendő mezők. Az akciógomb legyen egyértelmű. Hogyha az űrlap kitöltésre került, köszönjük meg, hogy a mi termékünket/szolgáltatásunkat választotta.

4. Honlapszerkezet:
Megfelelő-e a felépítés, honlapszerkezet? A gyors oldalbetöltés kulcsfontosságú lehet, hiszen az emberek nem szeretnek sokáig várni, inkább ellátogatnak egy másik oldalra. Az oldalbetöltés gyorsaságát számos tényező befolyásolhatja, mint például a szkriptek mérete, betöltési ideje.

5. Keresőoptimalizálás:
Annak érdekében, hogy a potenciális érdeklődők könnyedén és gyorsan megtalálják weboldalunkat, fontos, hogy minél előkelőbb helyet foglaljon el a találati listán. Ehhez nagyban hozzájárulnak a megfelelő meták- és kulcsszavak beállítása és a közösségi média integrálása a honlapunkba.
A keresőoptimalizálás sikerének érdekében szükséges az oldaltérkép jelenléte is.

+1. Google Analytics fiók:
Ennek az eszköznek a segítségével számos olyan információt tudhatunk meg a weboldal látogatóiról, melyek segítenek abban, hogy a honlap még jobb és látogatottabb legyen.

Reméljük, hogy hozzájárultunk ahhoz, hogy a leggyakoribb hibákat elkerüljék, s egy jól kezelhető, sok olvasót vonzó oldal tulajdonosai lettek.