Az új terep az Instagram

PNGN, vállalkozás, marketing

Az új terep az Instagram

Sokan panaszkodnak arról, hogy a munkájuk unalmas, nem köti le őket, vagy túl monoton, és semmi izgalom nincsen benne. Mi olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ezekből ránk semmi nem érvényes. 🙂 A marketing tevékenység rendkívül izgalmas, arról nem is beszélve, hogy folyamatosan változásokkal nézünk szemben. Erre az egyik legjobb példa az Instagram. Sokkal több van benne, mint először gondoltuk.

Csak egy újabb hely ahol ott kell lenni?

Igen és nem. Nem, mert nem kell ott lenni, mindössze akkor érdemes aktívan jelen lenni az Instagramon, és rendszeres tartalmakkal feltölteni, hogyha nagyobb közösséget vonzzál be, és ezzel esélyt adj magadnak arra, hogy bevételt növelj.

Egyszer egy érdekes előadáson azt mondták, hogy a marketingeseknek rendkívül egyszerűek a feladatai. Mindössze azt kell figyelni, hogy hol van egy nagyobb „embertömeg”, és azt „elárasztani” minőségi tartalommal. Ha megnézzük, az újsághirdetések, óriás plakátok, rádió blokkok, TV reklámok, internetes hirdetések, majd iwiw, facebook…. Mind-mind előbb utóbb remek felület lett, hogy népszerűsítsük a termékünket. És most az Instagram is. Többen használják, mint gondolnád.

Instagram alapok

Szerencsére nem kell valami nagyon ördöngösségre gondolni. Az Instagramon elsősorban a képek dominálnak. Tiszta jó, hogy bizonyított tény, hogy 1 kép ezer szóval is felér. Ezzel persze nem azt szeretnénk mondani, hogy nincsen szükség minőségi tartalmak megírására, hiszen a kettő együtt vezet egy sikeres vállalkozáshoz az online térben. Mindenesetre a cikkeidet nem az Insta-n fogod megjeleníteni, az biztos.

Vannak jó képeid a termékedről, és szolgáltatásról? Igen, akkor ne tartsd meg magadnak, egy két kedves rövid (!!!) kísérőszöveggel, oszd meg az Insta-n. Ez az alapja. Persze még számos olyan dologgal tisztában kell lenned, amely növeli a konverziót.

Bár elsőre azt gondolnád, hogy csak a fiatalok terepe az Insta, de ez már mérhetően messze nem így van. Biztos, hogy a célközönséged jelentős részét megtalálod itt. Már csak egy-két jó kampányra van szükséged, a sikerhez. Mi tettre készen várjuk, hogy jelentkezz nálunk, és belevessük magunkat a munkába, hogy az Instagramon is sikeressé tegyük a vállalkozásodat.