A helytelenül írás menő

A helytelenül írás menő

Azt, hogy hogyan kell helyesen írni, már az általános iskolában megtanuljuk. Gyakorlatilag éveket, sőt, több, mint 1 évtizedet töltünk el azzal, hogy megismerjük töviről hegyire a magyar nyelvet.

Na ehhez képest ezt nem mindenkinek sikerül elsajátítani. Most, hogy mindenkinek nyilvános a véleménye és élete, kiderül, hogy az országban nagyon kevesen tudnak helyesen írni. Ez önmagában bosszantó, de ha több tízezreket vonzó oldalakon is össze-vissza jönnek a szavak egymás után, akkor az már inkább röhejes. És bizony kevés a grammar Nazi, hogy szóljon, ez így förtelmes.

Gondolhatnánk, hogy egy profi szervezet posztjai mögött alapos tervezés és utánajárás van. Valószínűleg van olyan munkatárs, vagy munkatársak, akik csak a kommunikációval foglalkoznak. Akár egy celeb hétköznapinak tűnő posztjai mögött is szakavatott munka áll.

(Kép forrása: Instagram.com- noemiivagvolgyi profilja)

Na és erre jönnek posztok, amitől égnek áll a PR-os haja szála. Olyan profilokat követnek rengetegen, ahol 3 szóból 2-t rosszul ír le a szerző. Sőt, van, hogy egyben írnak teljes mondatokat. És mégis követik az emberek. Miért? Mert az emberi hülyeség érdekes. Főleg, ha dekoratív képeket dobnak az értelmetlen szövegek mögé.

Ugyanis a negatív reklám nagyon jó reklám. Pont ezért most már a hivatásos szakemberek azon dolgoznak, hogy minél borzasztóbb tartalmakat hozzanak létre Facebook-on és Instagram-on is. Hiszen a népnek ez kell. És nemcsak a posztokban. Gondoljunk csak az Open Stage duóra, akik olyan dalokat írnak, ahol a szótagszám, a rím csak zavarná az előadókat, ezért inkább nem foglalkoznak vele. Így az a dal, ami híressé tette őket (Aranka szeretlek) gyakorlatilag annyira botrányos, hogy meghallgatod többször is, mert nem hiszed el, hogy ezt valaha bárki feltöltötte a világhálóra. És elkezded szeretni. És kívülről nyomod a szöveget, mert belemászott az agyadba.

(Kép forrása: www.youtube.comlorihompoth csatornája)

Na ez a lényege a helytelen írásnak, az amatőr megjelenések. Az érdekesség benne az, hogy ezek csak kívülről tűnnek amatőrnek, igazából professzionális csapat áll mögötte, és azon dolgoznak, hogy a lehető legrosszabbat hozzák létre. Szándékosan. De azt fontos tudni, hogy ezek az oldalak nem működnek hosszú távon. „Minden csoda 3 napig tart”, úgyhogy ha tartós megjelenést akarsz, akkor inkább írj helyesen és légy korrekt.

Borítókép forrása: http://polopokol.hu/