A fiatalok a TikTok-ra menekülnek

A fiatalok a TikTok-ra menekülnek

2002-ben alapították meg az iwiw-et, ahova megannyi magyar fiatal regisztrált, hogy nyomon követhessék ismerőseik és lehetséges ismerőseik mindennapjait, posztjait, képeit. Az idő múlásával már más felület lett menő, és egyre inkább újabb és újabb oldalakon fejezik ki magukat a tinik, szüleik pedig követik őket.

Az iwiw.hu-ról gyorsan leszokott mindenki, amikor már a Facebook lett a divat, majd szépen utána pártoltak tovább az Instagram-ra. A két felület egymást nem zárja ki (főleg, hogy egy tulajdonban van), az előbbire most már inkább a szolidabb képek, utóbbira pedig a pikánsabb tartalmak kerülnek ki.

Jól is jött az Instagram a fiatalabb generációnak, hiszen a szülők még lemaradva a Facebook-on szörfözgettek, nyugodtan lehetett mindenféle pajzán és kevésbé pajzán képeket osztogatni. De az információ nem állt le, és idővel mindenhova eljutott. Most már az idősebb korosztály is ott nyargal az „insta”-n és bizony látják, hogy milyen felülnézetes bikinis képeket osztanak meg az unokák.

Hogy a mamának ne kelljen nyugtatóért kapkodni olyan képek láttán, amik 50 évvel ezelőtt pornónak minősültek, a srácok tovább siettek egy másik portálra. Na ez a TikTok, ahol most már közel 1 milliárd 13 és 30 év közötti felhasználó éli szabadidejét. Kedvenc dalokra, videókra lehet énekelni, táncolni, tátogni, és más produktumára van lehetőség reagálni vagy kommentelni. Folyamatosan új funkciókkal látják el az applikációt, így az állandó frissesség miatt a gyerekek imádják.


(forrás: www.youtube.com – TikTrends csatorna)

2012-ben alapították Kínában a videómegosztó hálózat anyacégét, ami 2016-ban került ki a kínai telefonokra, és 2017-ben vált elérhetővé az országon kívül. Most még nem ismerik a szülők, és gyakorlatilag fogalmuk sincs, hogy a tizenévesek min lógnak egész nap, így ha a tinédzser vagy huszonéves generáció a célközönséged, érdemes aktivizálni Magad ebben az alkalmazásban, hiszen most még nagyon izgalmas és érdekes felületként funkcionál. És ez még csak a hullám eleje, messze van még, mire Nagyi vagy Anyu idetalál. Apa már valószínűleg regisztrált, csak hallgat róla.

Borítókép forrása: www.gbnews.ch