10 dolog, amire figyelned kell cikkíráskor

10 dolog, amire figyelned kell cikkíráskor

Vagy inkább csak egy. Az, hogy számot írunk címbe, csupán figyelemfelkeltés. Most, hogy hatalmas információ áradat zajlik az interneten, egyszerűen nincs idő mindent elolvasni.

Ezért ha már 2-3 percet tölt valaki egy oldalon, az a felület már büszke lehet, hogy ennyire lekötötte az olvasót. Pont emiatt különböző (etikus) trükköket kell bevetnünk. Ha cikkünk egy elemzésről, esetleg javaslatokról szól, vagy bármiről, ami sorszámozható, akkor érdemes a cikkben megjelölni, hogy 5, 8, vagy akár 10 dologról van szó.

Például: 10 dolog, amit ne csináljunk első randin! Még azok is el fogják olvasni, akiket nem feltétlen érdekel a téma, hiszen előre feltételezhető, hogy az említett 10 dolgot alcímekkel kiemelik. Így gyakorlatilag 10 rövid mondat elolvasásával eljut hozzánk az információ lényege. Az emberek amúgy is szeretik a top10, top5 tartalmakat, hiszen gyorsan átfutható és érdekes.

Forrás: www.talentedladiesclub.com

Mostanában az a baj, hogy sokan ezt tényleg csak csalogató fegyverként használják, és a tartalom igazából csak humbuk, vagy legalábbis hasztalan. Igyekezzünk ilyenkor a pontokba szedett javaslatainkat úgy átadni, hogy azzal többnek érezze magát az olvasó. Bár sokan csak az alcímeket olvassák el az ilyen megjelenésekben, a kidolgozott részeket is igényesen ki kell tölteni, hiszen 1-2 fanatikus azt is végig olvassa.

Borítókép forrása: www.5percangol.hu